Osztálykirándulás a Cserhát legszebb vidékére


1. nap: Érkezés a Budapesttől mindössze 75 km-re, a Cserhát szívében található, erdőkkel körülölelt hangulatos településre, Szandára. A szálláshely elfoglalása után tréfás falukutatási vetélkedő keretében ismerkedés a táborral és környékével: népi pincesor, palóc építészet, "A Máriácska káponka titka". Látogatás a Helytörténeti és Vadászati Múzeumban, ahol érdekes előadás egészíti ki a látványos bemutatót. Szabadprogram, sportolási lehetőségek (futball, röplabda, ping-pong, stb.). Vacsora.

2. nap:  Kirándulás az 528 m magasban lévő szandai várhoz. A 13. századi erőd romjaitól csodálatos panoráma tárul a kiránduló elé. A Várhegy oldalában található geológiai ritkaságnak számító "andezit-orgona" megtekintése. Igény esetén a Természetvédelmi Területen kialakított Tanösvény bejárása. Ebéd után íjászat - az ősi magyar fegyver története, bemutatása, gyakorlati oktatás. Ismerkedés a palóc hagyományokkal: kézműves foglalkozás (sústyafonás). Vacsora után izgalmas éjszakai állatles a vadőrrel.

3. nap: "Jó palócok és tót atyafiak": Népi építészet és hagyományőrzés a szomszédos Terényben, ahol már évszázadok óta élnek egymás mellett szlovák és magyar nemzetiségűek. Hajó-harangláb, Szent-Györgyi Emlékhely, védett palóc házak. Látogatás egy falusi udvarban, lehetőség kecskesajt készítésére.  Csomagolás, búcsú a tábortól, hazautazás.

                
OSZTÁLYKIRÁNDULÁS
INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS: 06/35-348-347, 06/20-200-8414, E-MAIL: SZANDAVAR@T-ONLINE.HU

Főoldal
Osztálykirándulás
Vakációs táborok
Erdei iskola